Wanneer je de  Kolibrie  nader bestudeert blijkt het een reuze fascinerend vogeltje. Hij is uniek in z’n soort en bezit talenten die geen enkele andere vogel heeft. Hij is in staat tot de meest verbazingwekkende prestaties want kan hij in alle richtingen vliegen, als een helikopter: horizontaal, omhoog en omlaag, zijwaarts, en ja zelfs achterwaarts! Hij is razendsnel maar kan ook vanuit volle vlucht meteen tot stilstand komen. Over flexibiliteit gesproken! Zijn gave maakt hem de snelste en behendigste vogel ter wereld. Dit unieke kleine vogeltje beweegt zich door het leven op een manier waar we als mens veel van kunnen leren. Want hij mag dan wel piepklein zijn in formaat, hij is reuzegroot in persoonlijk leiderschap. Met zijn soepele vlucht toont de kolibrie ons dat om krachtig te zijn flexibiliteit nodig is. Zo leert hij ons om, de soms niet te ontlopen realiteit van de vele veranderingen in ons leven, met open mind te aanvaarden. Want veranderen van perspectief en positieve shifts die we in onze mindset teweeg brengen, kunnen een grote impact hebben. We worden namelijk nu eenmaal wat we geloven!

De kolibrie is een vogeltje dat van bloem naar bloem vliegt en onvermoeibaar op zoek is naar de zoetste nectar, wat symbolisch staat voor de mooie dingen die het leven te bieden heeft. Zelfs tussen de minder mooie dingen door, want geluk vind je soms daar waar je het ‘t minst verwacht.

Hij kleurt al eeuwenlang de folklore en symboliek van de inheemse culturen van Zuid-, Centraal- en Noord-Amerika, wat zijn natuurlijke omgeving is. Zo zagen de Azteken hem als boodschapper tussen zichzelf en hun voorouders. In Centraal-Amerika is hij een teken van liefde en zal iedereen die hem spot de liefde vinden. In de Noord-Amerikaanse Indiaanse cultuur staat de kolibrie symbool voor healing, de liefde en het geluk. Voor de vreugde van het leven en de lichtheid van het Zijn.

De naam kolibrie vindt vermoedelijk z’n oorsprong in het Galibi een oude Caribische taal dat “lichtende vlek” (col-ib(a)ri) betekent, verwijzend naar de felle kleur op z’n kopje. Zijn Engelstalige naam ‘Hummingbird’ en zijn charmante Caribische bijnaam ‘Zoom Zoom’ heeft hij te danken aan het zoemend geluid dat hij maakt terwijl hij z’n vleugels tot wel 80 keer per seconde flappert om ter plaatse te blijven hangen.

En over volhouden gesproken: de kolibrie doorkruist elk jaar het hele Amerikaans continent en vliegt zo soms, een indrukwekkende, 3000 kilometer ver om z’n bestemming te bereiken. Daarmee leert hij ons om onze dromen nooit op te geven en ons niet te laten afschrikken door de obstakels die we onderweg tegenkomen. Om ons vooral niet te laten belemmeren door onze eigen valkuilen. Het is niet erg dat je valt, het is belangrijker dat je weer opstaat.

En bovenal leert hij ons m.i. om te vertrouwen op onze intuïtie en onze spiritualiteit. Om ons lijf, ons hart en ons hoofd in harmonie te laten zijn met elkaar. Zodat we de juiste keuzes kunnen maken.

Door met behulp van EFT in en uit te zoomen op de (dagelijkse) dingen die spelen, leer ik je anders te kijken naar wat zich aan de oppervlakte afspeelt in je leven of je werk. En je zicht te geven op onderliggende beperkende gedachten, zodat je deze op kunt heffen. Want veranderen van perspectief en positieve shifts die we in onze mindset teweeg brengen, kunnen een grote impact hebben. We worden namelijk nu eenmaal wat we geloven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *