OVER MIJ

Mijn kracht is dat ik zelf heb doorvoeld wat ik uitdraag.

Mijn aam is Bernette van der Spek en ben aanvankelijk opgeleid in Creatieve Therapie en daarna in de Verpleegkunde (met kinder-aantekening). Na vele jaren ervaring in het ziekenhuis kwam ik tot de conclusie dat de medische wereld zich vooral richt op ziekte en het verhelpen daarvan d.m.v. medicijnen om de ziekte te onderdrukken en niet op gezondheid. Daarbij opgeteld de vele veranderingen binnen de zorg, paste het niet meer binnen mijn kernwaarden. Dus was het tijd voor verandering.

Mijn grote nieuwschierigheid, brede interesse en bezieling leidde al vroeg in mijn leven tot het volgen van een breed scala aan opleidingen, cursussen en workshops. Ik kreeg een Burn-Out en herstelde weer. Reflecteerde, delibereerde, analyseerde en mediteerde, maar desondanks lukte het mij maar niet om mijn gewenste leven te leven. Ik wilde graag ongecompliceerd, vrolijk en gelukkig zijn en het leven in ál zijn glorie en volheid ervaren. Toch bleef er ergens diep in mij een onvermogen aanwezig, maar ik kon de vinger er niet op leggen en vond dat nogal frustrerend. Toen ik het bijna opgaf en mezelf aan het voorbereiden was op de gedachte ‘dit IS het, beter wordt het niet’, bracht EFT de doorbraak waar ik zo naar verlangde. Nu voel ik me fitter, gelukkiger en krachtiger dan ooit en groei nóg elke dag. Ik hoop met heel mijn hart je te kunnen inspireren, want dit is ook voor jou mogelijk.

Wanneer je ziekten holistisch benaderd, op de mens in zijn geheel dus zowel geestelijk als lichamelijk, bereik je pas het volledige potentieel. Kun je veel ziekten voorkomen en beter (leren) omgaan met reeds geopenbaarde ziekten. Met als gevolg een bewuster en gelukkiger leven. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat een groot deel van de klachten waarmee mensen al dan niet naar een (huis-)arts gaan van psychologische en psycho-somatische oorsprong te zijn. Het is dus echt effectief om je te richten op gezondheid in plaats van uitsluitend op ziekte. Om hier uitvoering aan te geven en hulp aan anderen in te kunnen bieden ben ik uit enthousiasme zelf de opleiding in Gold Standard EFT bij Novet (HBO+, SKB geaccrediteerd) gaan volgen en ben ik mijn praktijk gestart. Als gecertificeerd EFT behandelaar en coach, Hypnose Praktitioner en NLP Master-Praktitioner heb ik intussen ruime ervaring opgebouwd.

Ben je ook klaar voor de volgende stap? Schroom niet en laat het me weten, dan kunnen we samen bespreken wat ik voor jou kan doen.