OVER MIJ

Mijn naam is Bernette van der Spek en als er iets is waar ik heel erg blij van word, dan zijn het mensen die op zoek gaan naar “meer” in het leven, die er meer uit willen halen; meer vrijheid, meer voldoening,
meer diepgang, meer bewustzijn.

Voor mij veranderde alles vanaf het moment dat helder werd wat er in mijn binnenwereld nog in de weg stond. Ik verlangde ernaar meer zelfvertrouwen en vrijheid te kunnen ervaren. Sinds mijn vroege volwassenheid ben ik geïnteresseerd in persoonlijke groei en alles wat mij tot een gelukkiger mens kon maken. Ik ben onvermoeibaar leergierig, heb een hele brede interesse en kennis en ben dol op de natuur.

Mijn bezieling leidde tot het volgen van een breed scala aan opleidingen, cursussen en workshops. Ik kreeg een Burn-Out en herstelde weer. Reflecteerde, delibereerde, analyseerde en mediteerde, maar desondanks lukte het mij maar niet om mijn gewenste leven te leven. Ik wilde graag ongecompliceerd, vrolijk en gelukkig zijn en het leven in ál zijn glorie en volheid ervaren. Toch bleef er ergens diep in mij een onvermogen aanwezig, maar ik kon de vinger er niet op leggen en vond dat nogal frustrerend. Toen ik het bijna opgaf en mezelf aan het voorbereiden was op de gedachte ‘dit IS het, beter wordt het niet’, bracht EFT de doorbraak waar ik zo naar verlangde. Nu voel ik me fitter, gelukkiger en krachtiger dan ooit en groei nóg elke dag. Ik hoop met heel mijn hart je te kunnen inspireren, want dit is ook voor jou mogelijk.

Ik ben aanvankelijk opgeleid in Creatieve Therapie en Verpleegkunde (met kinder-aantekening). Na vele jaren ervaring kwam ik tot de conclusie dat de medische wereld zich vooral richt op ziekte en medicijnen om de ziekte te onderdrukken. Maar wanneer je je holistisch richt, op de mens in zijn geheel en dus zowel op geestelijke als lichamelijke gezondheid, kun je veel ziekten voorkomen. Maar ook dat je beter kunt omgaan met reeds geopenbaarde ziekten en daarbij een bewuster en gelukkiger leven leeft. Een heel groot deel van de klachten waarmee mensen naar de huisarts gaan, zijn psychologische en psycho-somatische klachten. Dus het is echt effectief om je vnl. te richten op gezondheid in plaats van uitsluitend op ziekte. Om hier uitvoering aan te geven en hulp aan anderen in te kunnen bieden ben ik uit enthousiasme zelf de opleiding in Gold Standard EFT bij Novet (HBO+, SKB geaccrediteerd) gaan volgen en ben ik mijn praktijk gestart. Als EFT Practitioner heb ik intussen ruime ervaring opgebouwd.

Ben je ook klaar voor de volgende stap?
Neem dan contact met me op om te zien wat ik voor jou kan doen.